«Χτύπησε» και τα περίπτερα της Αθήνας ο κορωνοϊός

Έχει κλείσει ή υπολειτουργεί το 20%-30%, σύμφωνα με το Σωματείο Περιπτέρων

Κλειστό περίπτερο

Βαρύ ήταν το χτύπημα της πανδημίας και στα περίπτερα της Αθήνας, καθώς ένα στα τέσσερα είτε έχει κλείσει είτε υπολειτουργεί.

«Το περίπτερο είναι ένας από τους κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, με τους πληγέντες να φτάνουν το 20% με 30% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές της Αθήνας και του κέντρου, οι οποίοι είτε έχουν κλείσει, είτε υπολειτουργούν», δήλωσε ο Χρήστος Κοντούρης, αντιπρόεδρος Σωματείου Περιπτέρων Αθήνας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τα 7 + 1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλήγμα είναι πιο βαθύ απ’ ότι φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση, καθώς η κερδοφορία έχει μειωθεί περισσότερο από 20%.

Αυτό που ζητούν από την κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Κοντούρης, είναι οριζόντια αναστολή των υπαλλήλων σε όλα τα περίπτερα και τριετή παράταση των μισθωμάτων των περιπτέρων από τους δήμους.

«Όσοι μπορέσουν να επιβιώσουν το πέρασμα της πανδημίας θα χρειαστούν έως και 3 χρόνια για να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν προ αυτής», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top