Αναστολές σύμβασης: Άνοιξε σήμερα η «Εργάνη» για τις δηλώσεις Απριλίου   

Όλες οι περιπτώσεις υποβολής δήλωσης για επιχειρήσεις- εργαζομένους

Υπουργείο Εργασίας

Άνοιξε σήμερα το μεσημέρι  το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων  που αφορούν τον  Απρίλιο. 

Ξεκινoύν οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για ευπαθείς ομάδες

Από σήμερα 1/4/2021 μέχρι την Παρασκευή 9/4/2021 θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος του.   Από τις 10/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021. 

Λόγω του προαναγγελτικού συστήματος που εφαρμόζεται δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις δε περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής. 

Υπουργείο Εργασίας: Αναστολή σύμβασης - Τι ισχύει για απαγόρευση απολύσεων

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ     

Ξεκινoύν επίσης οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για ευπαθείς ομάδες που αφορούν:  

Α. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε όλη την Επικράτεια 

Για  επιχειρήσεις που υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, οι οποίες υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

Β. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Για επιχειρήσεις - εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής,  ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, οι οποίες υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

Γ. Επιχειρήσεις – εργοδότες που πλήττονται

Για  επιχειρήσεις - εργοδότες είναι πληττόμενες, βάσει ΚΑΔ , που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες δύνανται να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για α τον μήνα Απρίλιο 2021.

Να σημειωθεί ότι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες πρέπει να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και να μην παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 4/3/2021.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top