Κορωνοϊός: Στήριξη στα τουριστικά λεωφορεία με πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ

Ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα η Κομισιόν

τουριστικά λεωφορεία

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε ένα ελληνικό πρόγραμμα ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη φορέων εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων και τρένων που επλήγησαν από την πανδημία.

Κομισιόν: Πρόγραμμα 60 εκ. ευρώ για στήριξη των μικρομεσαίων στην Ελλάδα 

Διαπιστώθηκε από την Κομισιόν ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα:

  • η υποστήριξη δε θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο, όπως προβλέπεται από το προσωρινό πλαίσιο
  • η ενίσχυση θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Κομισιόν: Ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκ.ευρώ

Κατέληξε δε, στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας ενός κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 ( β) ΣΛΕΕ και οι όροι του Προσωρινού Πλαισίου και το ενέκρινε βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η υποστήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, αποσκοπεί στον περιορισμό των επιπτώσεων στους δικαιούχους των περιοριστικών μέτρων που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όπως τα ανώτατα όρια της χωρητικότητας των τρένων και των λεωφορείων.

Στο πλαίσιο του καθεστώτος, οι φορείς εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων θα λάβουν ένα σταθερό ποσό υποστήριξης ανά λεωφορείο, ανάλογα με τη χωρητικότητα θέσεων, ενώ οι χειριστές τουριστικών τρένων θα δικαιούνται να λάβουν ένα σταθερό ποσό ενίσχυσης ανά τρένο ανεξάρτητα από την χωρητικότητα θέσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top