Τουρισμός: Αισιοδοξία ότι θα ανοίξει το Πάσχα

Διημερείς επαφές του υπουργείου Τουρισμού με Βαλκάνιους γείτονες

Lockdown: Έρχεται άνοιγμα του λιανεμπορίου - Το σενάριο για τον κωδικό «7»

Η  χθεσινή ενημέρωση από την πορεία των εμβολιασμών αλλά και η εκτίμηση ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει επιτευχθεί ανοσία γύρω στο 20% ενισχύουν την αισιοδοξία του υπουργείου Τουρισμού για άνοιγμα το Πάσχα μαζί με την εστίαση.

Πρώτη στόχευση είναι φυσικά ο εσωτερικός τουρισμός και πεποίθηση είναι ότι οι Έλληνες θα διστάσουν να βγουν εκτός συνόρων και θα επιλέξουν να μετακινηθούν σε προορισμούς εντός της χώρας. Δεύτερη στόχευση, ειδικά για τους τουριστικούς φορείς της Β. Ελλάδας, είναι οι Βαλκάνιοι γείτονες.

Η συνήθης επισκεψιμότητα από τους Βόρειους γείτονες την περίοδο του Πάσχα ανέρχεται σε 500 χιλιάδες άτομα. 

Εστίαση: «Τον Μάιο θα ανοίξουν χώροι εκδηλώσεων και catering»

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επαφή του υπουργού Τουρισμού με το Ρουμάνο ομόλογο του και μέσα στο Μάρτιο ο Χ. Θεοχάρης θα επισκεφθεί το Βουκουρέστι για να συμφωνηθούν τα πρωτόκολλα επισκέψεων. Πέρα από τις όποιες συμφωνίες γίνουν για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, ιδιαίτερα ελκυστικό αποδεικνύεται το ότι οι ελληνικοί φορείς θα καλύψουν μέρος του μοριακού τεστ (PCR) που θα απαιτείται, π.χ. με extra υπηρεσίες στους επισκέπτες, ενώ φορείς της Β. Ελλάδας ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλία για διενέργεια και rapid tests στα χερσαία σύνορα.

Για τη Δυτική αγορά, αναμένονται αφίξεις από τον Ιούνιο και μετά. Ως τώρα είναι μηδενικές οι κρατήσεις ενώ οι Βρετανοί θα ανοίξουν τις μετακινήσεις από 21 Ιουνίου.

Lockdown: Έρχεται άνοιγμα του λιανεμπορίου - Το σενάριο για τον κωδικό «7»

Την ίδια ώρα, ξενοδόχοι και πράκτορες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για τα κριτήρια επιδότησης πάγιων δαπανών και επιχειρηματικών δανείων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top