Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία διορία για όσους δε δήλωσαν ΙΒΑΝ

Νέες πληρωμές την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

Τελευταία ευκαιρία, για να πάρουν το επίδομα θέρμανσης, έχουν χιλιάδες δικαιούχοι.

Πάνω από 20.000 δικαιούχοι του επιδόματος, που δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ στο Taxisnet, έχουν διορία έως τις 10.00 το πρωί της Τρίτης.

Νέα μέτρα στήριξης: Μείωση ενοικίου και για τον Μάρτιο – Ποιους αφορά

Οι τελευταίες πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης θα γίνουν την Τρίτη το απόγευμα.

«Ήδη, 3.000 το έπραξαν μέσα στο Σαββατοκύριακο», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ειδική ενίσχυση για εστίαση – Τι προβλέπεται για ενοίκιο και ΦΠΑ

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί 355.314 δικαιούχοι, δηλαδή το 94% όσων πραγματοποίησαν αγορές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ.

Lockdown : Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο και ταξί

Το ποσό για τους δικαιούχους θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 «σπάει» στα δύο– Τι ποσά θα δοθούν

Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ, ωστόσο το τελικό ποσό των δικαιούχων προκύπτει μετά τον πολλαπλιασμό με τον συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό, στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, βάσει του νέου συστήματος.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα, που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε χιλιάδες μικρές ζώνες, και το οποίο λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των ημερών, που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

Παραδείγματα

-    Μία τριμελής οικογένεια στο Χαλάνδρι, που ο συντελεστής είναι στο 0,53, θα λάβει 128,26 ευρώ (220 ευρώ επί 0,53 συν προσαύξηση 10% για το παιδί)

-    Μία τετραμελής οικογένεια στην Πυλαία, που ο συντελεστής είναι στο 0,72, θα λάβει 190,08 ευρώ (220 ευρώ επί 0,72 συν προσαύξηση 20% για τα παιδιά).

Δείτε εδώ αναλυτικά τους συντελεστές, που θα εφαρμοστούν για το επίδομα θέρμανσης

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top