Επίδομα παιδιού: Έρχονται αυξήσεις για τους δικαιούχους

Επιπλέον 28 έως 168 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν χιλιάδες οικογένειες

Στις 29 Ιανουαρίου καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) στους δικαιούχους

Αυξήσεις στο επίδομα παιδιού, από 28 έως 168 ευρώ τον μήνα, θα δουν χιλιάδες δικαιούχοι το 2021.

Το ποσό, που θα λάβουν επιπλέον, εξαρτάται από τον αριθμό των τέκνων και τη νέα εισοδηματική κλίμακα, στην οποία θα καταταγούν με βάση τις δηλώσεις του 2021, όπου θα εμφανίζονται μειωμένα εισοδήματα το 2020, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Πέφτει χρήμα» στις 29/1: Πληρώνονται επίδομα παιδιού και επίδομα στέγασης

Ταυτόχρονα και λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα και οικογένειες που αποκλείονταν της παροχής αυτής στο παρελθόν, επειδή είχαν υψηλότερο εισόδημα από αυτό που προέβλεπε η κάθε κατηγορία.

Τα αυξημένα ποσά στο επίδομα τέκνων θα αφορούν περίπου 160.000 υφιστάμενους δικαιούχους κατά κύριο λόγο τις οικογένειες με δύο και τρία παιδιά και σε αρκετές περιπτώσεις οι αυξήσεις θα είναι σχεδόν στο διπλάσιο του επιδόματος που δικαιούνταν για το 2020.

Οι αυξήσεις δε θα φανούν, όμως, στην πληρωμή του πρώτου διμήνου του 2021 που θα γίνει στις 30 Μαρτίου με την προκαταβολή των περσινών επιδομάτων, αλλά στις δυο επόμενες, του Μαΐου και του Ιουλίου, που θα έχουν ως προϋπόθεση να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2021, στις οποίες θα εμφανιστούν τα μειωμένα εισοδήματα του 2020.

Παράδειγμα

Έστω οικογένεια με 2 παιδιά, που δήλωνε εισόδημα 14.000 ευρώ έως το 2019. Το επίδομα τέκνων, που έπαιρνε ήταν 84 ευρώ τον μήνα. Αν το 2020 είχε μείωση εισοδήματος, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από 12.250 ευρώ, τότε θα δικαιούται το επίδομα της αμέσως προηγούμενης κλίμακας όπου το ποσό είναι αυξημένο στα 140 τον μήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top