Κορωνοϊός: Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Κάνουν λόγο για κατάρρευση του εισοδήματος

Κτηνοτρόφοι

Άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας ζητά με επιστολή ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας στο υπουργείο Αγροτικής οικονομίας.

Κάνοντας λόγο για μεγάλη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, που ξεπέρασε το 20%, και για μειωμένη ζήτηση, λόγω και του lockdown στην εστίαση, οι κτηνοτρόφοι μιλούν για κατάρρευση του εισοδήματός τους.

Όσον αφορά την επιδότηση των 4 ευρώ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο, που είχε ανακοινωθεί από την πρώτη καραντίνα, για τα πρόβατα και τις αίγες, οι κτηνοτρόφοι τονίζουν πως ακόμη περιμένουν να τους δοθεί χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφοι.

Οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι μεγάλες είναι απώλειες και στο χοιρινό κρέας, που κυρίως διακινείται μέσω της εστίασης, σημειώνοντας πως δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης της χοιροτροφίας.

«Στην πτηνοτροφία το 30-40% του κρέατος κοτόπουλου που προορίζεται για τη μαζική εστίαση οδηγήθηκε σε κατάψυξη με τιμές πώλησης μειωμένες κατά 40%», αναφέρουν, σημειώνοντας πως ούτε για την πτηνοτροφία έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης της χοιροτροφίας.

Ανάλογη κατάσταση περιγράφουν και για τη βοοτροφία.

«Λόγω της σημαντικότητας των κλάδων της κτηνοτροφίας- πτηνοτροφίας στην διατροφική αλυσίδα, ζητάμε άμεσα την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης λόγω του COVID-19 γιατί η κτηνοτροφία δεν έχει στηριχθεί μέχρι τώρα σχεδόν καθόλου», τονίζουν.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top