Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για αιτήσεις

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, οι δικαιούχοι.

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 600.000, ενώ η επιδότηση ξεκινά από 80 και θα φτάσει τα 650 ευρώ.

Οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 31 Ιανουαρίου για το σύνολο των αγορών, που τιμολογήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου, έως τις  31 Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Επίδομα θέρμανσης: Με email ή τηλεφωνικά η επικοινωνία με ΑΑΔΕ

Ειδικά για το φυσικό αέριο, η πληρωμή δύναται να πραγματοποιηθεί έως 26 Απριλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδείξεις πρέπει να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα myθέρμανση από τους ίδιους τους δικαιούχους, εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, των οποίων τα τιμολόγια θα «ανεβάσουν» οι ίδιοι οι προμηθευτές.

Τι προβλέπεται για τα καυσόξυλα

Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση.

Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020.

Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top