ΕΕ: Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. από το πρόγραμμα SURE

Αφορά τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων  

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Την ικανοποίησή της και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού εξέφρασε η Πρόεδρος της ΚομισιόνΟύρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ επεσήμανε ότι από την Τρίτη η χώρα μας θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE.

Χρηματοδότηση 2,7 δις ευρώ από την ΕΕ στην Ελλάδα με το πρόγραμμα Sure   

«Έχουμε λοιπόν μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Αναφορικά με το ποσό από το πρόγραμμα SURE, το οποίο θα βοηθήσει επιχειρήσεις, αλλά και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία, η Πρόεδρος της Κομισιόν είπε: «Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό  SURE.  Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά».

Τέλος, αναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU η κ. Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει  πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε ΝextGenerationEU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top