Φόβοι για «τσουνάμι» λουκέτων και ανεργίας από το νέο lockdown 

Ενισχύει την ασπίδα προστασίας το ΥΠΟΙΚ με άλλα 3 δισ. ευρώ      

Άλλα 2,5 δισ. υπολογίζεται ότι θα ροκανίσει ο κορωνοϊός από την οικονομία. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την τσέπη μας; Περισσότερα «λουκέτα» και ανέργους σε κλάδους που ήδη έχουν γονατίσει, εισοδηματικές απώλειες για τους εργαζόμενους που μένουν σε αναστολή συμβάσεων, πιο άδεια ταμεία για τις επιχειρήσεις, αλλά και καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες μόνιμες μειώσεις φόρων. 

Τεράστιο το κόστος του νέου lockdown για την οικονομία  

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 3,3 ΔΙΣ ΩΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 

Για να περιοριστεί αυτή η ζημιά, πέρα από τα 24 δισ. ευρώ, που ήδη "τρέχουν" από την Άνοιξη, η ασπίδα προστασίας για εργαζόμενους, ανέργους κι επιχειρήσεις ενισχύεται με άλλα 3,3 δισ ευρώ ως το τέλος του χρόνου, ενώ ήδη σχεδιάζονται μέτρα στήριξης και για το πρώτο τρίμηνο του 2021. 

«Πρέπει να είμαστε σε διαρκή “πολεμική ετοιμότητα”, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά» τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος ΣταΊκούρας, ενώ πρόσθεσε ότι  «πρέπει να έχουμε τα “πυρομαχικά” ώστε έγκαιρα, στοχευμένα και αποτελεσματικά, να τα ρίχνουμε στη “μάχη”».

Eπίδομα 800 ευρώ, αναστολές πληρωμών και νέοι δικαιούχοι στην Επιστρεπτέα

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης, που βρίσκονταν στις καταστάσεις προσωπικού στις 4 Νοεμβρίου, θα πάρουν ειδική αποζημίωση 800 αντί 534 ευρώ,  ενώ θα καλυφθεί και το επίδομα Χριστουγέννων. Επιπλέον, "παγώνουν" ως τον Απρίλιο οι δόσεις ρυθμίσεων, που πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του μήνα, ενώ δικαιούνται και «κούρεμα» 40% στο ενοίκιο τους. 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 50% ΤΟΥ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» ΕΝΟΙΚΙΟΥ
 

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που υφίστανται το «κούρεμα», πλέον το Κράτος θα τους επιστρέψει το 50% και όχι το 30% της ζημιάς, ενώ συν τοις άλλοις θα τα πάρουν στο χέρι και δεν θα συμψηφιστούν με φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Ύφεση 9% για Ελλάδα το 2020 βλέπει η Κομισιόν

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 

Περίπου 130.000 μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ, ενώ τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν στο διάστημα Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου, παρατείνονται για 2 ακόμα μήνες. 

Η «ΟΜΠΡΕΛΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι επιχειρήσεις που κατεβάζουν υποχρεωτικά ρολά, μπορούν να «παγώσουν» τον ΦΠΑ και τις ρυθμίσεις τους, ενώ δικαιούνται και μείωση 40% στο ενοίκιο τους. Επιπλέον, μπορούν να πάρουν τουλάχιστον 2.000 ευρώ από τη νέα επιστρεπτέα προκαταβολή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top