Τέλος στο υποχρεωτικό κούρεμα 40% σε ενοίκιο – Έρχεται νέο μέτρο

Τι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Άδεια τραπέζια

Τέλος στο μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου κατά 40%, το οποίο θεσπίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, σχεδιάζει να βάλει το οικονομικό επιτελείο.

Το μέτρο ισχύει και για τον Αύγουστο στους κλάδους εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, αθλητισμού και πολιτισμού και ήδη το ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται τη… διάδοχη κατάσταση.

Νέα παράταση: Έως τις 31 Αυγούστου οι δηλώσεις Covid για τα ακίνητα

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει ένα νέο στοχευμένο μέτρο, το οποίο θα αφορά μόνο επαγγελματικές μισθώσεις σε κλάδους, που συνεχίζουν να πλήττονται. Σε πρώτο πλάνο θα μπει το λιανικό εμπόριο. 

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δε θα δοθεί άλλη παράταση – Πότε εκπνέει η διορία

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, μελετάται το ενδεχόμενο κάλυψης μέρους της απώλειας των ενοικίων, που θα υπάρξουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά από οικειοθελείς συμφωνίες με τους μισθωτές για προσαρμογή των ενοικίων στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Με τα ισχύοντα σήμερα, το δημόσιο καλύπτει το ένα τρίτο της απώλειας των ιδιοκτητών υπό μορφή συμψηφισμών με τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις, μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν απώλειες και τις δήλωσαν να αναμένουν τώρα να δουν τις «ελαφρύνσεις» είτε στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος, είτε του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top