Συντάξεις με ένα κλικ! Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις χωρίς κανένα δικαιολογητικό

Καινοτόμα υπηρεσία ψηφιακής απονομής σύνταξης ΑΤΛΑΣ

Συντάξεις με ένα κλικ! Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS χωρίς κανένα δικαιολογητικό! Σε ειδική εκδήλωση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε την καινοτόμα υπηρεσία ψηφιακής απονομής σύνταξης ΑΤΛΑΣ που θα βάλει τέλος στο μαρτύριο που βίωναν οι πολίτες που κατέθεταν τα χαρτιά τους για σύνταξη. Η αναμονή μέχρι την έκδοση μπορεί να κρατούσε έως και 5 χρόνια, ενώ πλέον θα εκδίδονται με ένα κλικ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γρήγορη απονομή συντάξεων αποτέλεσε δέσμευση περίπου 30 υπουργών Εργασίας από το 1983 ως σήμερα. 

Εβδομάδα πληρωμών: Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Αυγούστου

Το χρονοδιάγραμμα απονομής συντάξεων με ένα κλικ

 – από σήμερα εκδίδονται οι συντάξεις χηρείας και ΟΓΑ 
– Μέσα στο έτος θα ενταχθούν οι συντάξεις αναπηρίας 
– και εντός του 2021 όλες οι υπόλοιπες

Έτσι θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Οδηγίες για την έκδοση ψηφιακής σύνταξης

«Αρχικά πληκτρολογούμε συντάξεις. Gov.gr, επιλέγουμε είσοδος και πιστοποιούμαστε στην υπηρεσία με κωδικούς taxis, συμπληρώνουμε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το τηλέφωνό μας. Αυτόματα αντλούνται τα ασφαλιστικά μας στοιχεία και στοιχεία ασφαλιστικής μας ιστορίας» περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας. 

«Δεν είναι απλά ένα εκσυγχρονιστικό μέτρο που μας φέρνει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή καθημερινότητα. Συνιστά μία γνήσια κοινωνική μεταρρύθμιση μια βαθιά προοδευτική πολιτική επιλογή που βοηθά τον εργαζόμενο αποδίδοντάς του με αξιοπρέπεια ταχύτητα τους κόπους μίας ζωής» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην αναμονή έως και 5 χρόνια για μια σύνταξη

Στο τέλος Μαρτίου εκκρεμούσαν 160.959 κύριες συντάξεις και 47.363 επικουρικές. Η αναμονή για την έκδοσή τους έφτανε για επικουρική ή σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης έως και 5 χρόνια.

«Είμαι σίγουρος ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την σημερινή ημέρα ως μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης. 

Συστήνουμε σε εργαζόμενους και συνταξιούχους να κρατάνε μικρό καλάθι για τις υποσχέσεις Βρούτση–Μητσοτάκη καθώς τα μόνα έργα που έχουν να επιδείξουν είναι το σκάνδαλο του «Σκοιλ Ελικικού» και η αύξηση των εκκρεμών συντάξεων.

Στόχος του νέου συστήματος είναι να εκδίδονται 4.000 ψηφιακές συντάξεις τον μήνα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top