Επίσημο: Παράταση έως τέλη Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Διπλή δόση για όσους τις υποβάλλουν τον Αύγουστο

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αποφάσισε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

Παρασκευή 28 Αυγούστου είναι η πλέον καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών μας δηλώσεων, καθώς 1,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει  δηλώσεις και θα έπρεπε να κατατίθενται  200.000 δηλώσεις την ημέρα μέχρι τέλη Ιουλίου, πράγμα σχεδόν αδύνατο.

Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, το οικονομικό επιτελείο έχει αντίληψη της πραγματικότητας και «ακούει» τα προβλήματα των φορολογούμενων.

Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται παράταση και… διπλή δόση

Έκτακτη περαίωση για χιλιάδες υποθέσεις

Έρχεται το νέο «Εξοικονομώ» - Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις

«Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση θα καταθέσει και δεύτερη παράταση των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 28 Αυγούστου 2020, ώστε να διευκολυνθούν όλοι», σημείωσε ο κ. Βεζυρόπουλος.

Όπως διευκρίνισε, οι δόσεις για την πληρωμή του φόρου παραμένουν 8, έτσι όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τον Αύγουστο θα καταβάλλουν διπλή δόση στο τέλος του μήνα (τη δόση του Ιουλίου συν τη δόση του Αυγούστου).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 4.664.754 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 6.438.022 εκκαθαριστικά σημειώματα. Από αυτά προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

• Το 33,89% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 2.182.942 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 1,74 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται στα 800 ευρώ.

• Το 53,46% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Σε σύνολο 6.438.022  εκκαθαριστικών σημειωμάτων, 3.441.935 είναι μηδενικά.

• Για το 12,65% των φορολογουμένων ή 814.145 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 278 ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top