Μητσοτάκης από την Κέρκυρα: Βασική προτεραιότητα οι επενδύσεις  

Υποσχέθηκε μείωση της γραφειοκρατίας ο πρωθυπουργός   

«Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας την  μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά από χρόνια αναμονής ξεκινούν μεγάλες επενδύσεις που καθυστερούσαν με χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του νησιού των Φαιάκων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα , τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδ.  Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, εγκαινίασε την έναρξη εργασιών της μεγάλης επένδυσης στην Κασσιόπη μετά από περίπου 8 χρόνια καθυστερήσεων.  

«Για να μπορέσουμε να έχουμε στη χώρα πολλές ξένες επενδύσεις θα πρέπει να μην περνάει ο κάθε επενδυτής από μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, ώστε να χρειάζεται η παρέμβαση Υπουργών για να λύνονται κάθε φορά σημειακά τα προβλήματα» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύθηκε για μείωση της γραφειοκρατίας. 

Η επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο με 5αστερο ξενοδοχείο, επαύλεις και μαρίνα στη βόρεια Κέρκυρα.  Το Kassiopi Project θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του  και 500 από τη στιγμή που το έργο θα λειτουργήσει. 

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους κι ευχαρίστησε το προσωπικό της ομάδας αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοιού.

Μητσοτάκης: Να διαφυλάξουμε την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα εγκατασταθεί μοριακός αναλυτής για τις διαγνωστικές ανάγκες της Κέρκυρας, ενώ στη σύσκεψη που ακολούθησε  συζητήθηκε και το θέμα των πλωτών ασθενοφόρων, που έχει μεγάλη σημασία για τα Διαπόντια Νησιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top