Δώρο Πάσχα: Πότε λήγει η διορία καταβολής–Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες

Τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ειδική πλατφόρμα

Δώρο Πάσχα

Έως την επόμενη Τρίτη, 30/06/2020 θα πρέπει να έχουν καταθέσει οι επιχειρήσεις τα ποσά του Δώρου Πάσχα. Το κράτος με τη σειρά του θα καλύψει ποσοστό του Δώρου για τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Η σχετική υπουργική απόφαση αναφέρει ότι οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το έντυπο για το Δώρο Πάσχα 2020, ώστε να εξασφαλίσουν το μερίδιο που θα καλύψει το κράτος. 

Σήμερα το Επίδομα των 534 ευρώ για 7.551 δικαιούχους-Τα ποσά που θα δοθούν

Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, και την ενότητα «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων - Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020, για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Λήγει απόψε η προθεσμία υποβολής αίτησης

Η σχετική πλατφόρμα για το Δώρο Πάσχα 2020 θα ανοίξει την 1η Ιουλίου και θα κλείσει στις 10 του μηνός. Οι εργοδότες – επιχειρήσεις θα πρέπει να σημειώσουν τα εξής στοιχεία στο έντυπο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το Δώρο Πάσχα:

  • Τα στοιχεία της επιχείρησης
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού
  • Στοιχεία εργαζόμενων
  • Το τμήμα του Δώρου Πάσχα 2020 (μεικτές αποδοχές εργαζόμενου, αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις) που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας

O e-ΕΦΚΑ εξέδωσε χθες αναλυτικές οδηγίες προς τις επιχειρήσεις για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για το Δώρο Πάσχα, με τις οποίες εξηγεί, μεταξύ άλλων, σε ποια πεδία καταχωρίζονται τα ποσά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top