Καλοκαιρινός μποναμάς: Μέσα στον Ιούλιο τα αναδρομικά των επικουρικών!

Η πληρωμή θα γίνει τρεις μήνες νωρίτερα

Τρεις μήνες νωρίτερα θα γίνει η πληρωμή των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει την καταβολή αναδρομικών στις 9 Ιουλίου αντί για τον Οκτώβριο που ήταν προγραμματισμένο.

Η επιστροφή των αναδρομικών αφορά 245.000 δικαιούχους, με τον μέσο όρο του ποσού που θα δοθεί να υπολογίζεται περί τα 800 ευρώ.

Συντάξεις: Αυξήσεις μαζί με αναδρομικά έξι μηνών από Σεπτέμβριο

Από τα 21 Ταμεία που αφορούν οι επιστροφές υπάρχουν και αναδρομικά που φτάνουν σε μέσο όρο στα 1.894 ευρώ, καθαρά μετά τον φόρο, που σημαίνει ότι στα εν λόγω Ταμεία (κυρίως τραπεζών) θα πληρωθούν και αναδρομικά πάνω από τον μέσο όρο με ποσά ακόμη και 2.500 ευρώ

Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά

Αναδρομικά θα πάρουν όσοι είδαν την αυξημένη επικουρική σύνταξη στις 2 Ιουνίου, δηλαδή οι 245.000 συνταξιούχοι που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ, αλλά υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Οι περικοπές τότε έφτασαν στο 55% και ήταν οι μεγαλύτερες μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις σε σύγκριση με όσες είχαν προηγηθεί. Για τον λόγο αυτόν το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε τις μειώσεις αντισυνταγματικές και τις ακύρωσε γιατί δεν είχαν τεκμηρίωση βάσει μελέτης.

Η απόφαση του ΣτΕ ενσωματώθηκε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τον νόμο 4670/2020 και τώρα είναι η ώρα της αποκατάστασης των περικοπών.

Οι μειώσεις ακυρώθηκαν και οι επικουρικές αυξήθηκαν από τις 2 Ιουνίου και ακολουθούν τα αναδρομικά 8 μηνών, γιατί οι αυξήσεις μετρούν από τον Οκτώβριο του 2019 που το ΣτΕ ακύρωσε τις μειώσεις, μέχρι και τον Μάιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top