Καφέ - εστιατόρια: Λειτουργία με τραπεζάκια έξω, γάντια και αυξημένα έξοδα 

Με τα μισά τραπέζια και λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας

Τραπεζάκια έξω και με απόσταση προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης. Το προσωπικό θα φοράει γάντια και μάσκες ενώ λάμπες με υπεριώδεις  ακτίνες επιστρατεύονται για τη θωράκιση των πελατών απέναντι στον κορωνοϊό.

Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για την άρση των περιοριστικών μέτρων 

Καταστήματα που είχαν 40 τραπέζια μέχρι τώρα θα πρέπει π.χ. να λειτουργήσουν με 20 με αποτέλεσμα τα μειωμένα έσοδα σε συνδυασμό με τα αυξημένα έξοδα να προκαλούν προβληματισμό. 

Αλλά και γενικότερα, το πώς θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια είναι σπαζοκεφαλιά για τουλάχιστον 300.000 επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα. 

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει πως τα τραπέζια θα έχουν απόσταση δύο  μέτρων το προσωπικό θα φοράει απαραίτητα γάντια και μάσκες  και θα τηρεί αποστάσεις ασφαλείας από τους πελάτες. Οι μεγάλες πολυβουες παρέες, αποτελούν παρελθόν. 

Αυστηρά μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία και για Πρωτομαγιά

Σε πρώτη φάση θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις που διαθέτουν εξωτερικό χώρο ενώ βοηθά σε αυτό και ο καλός καιρός στη χώρα μας.  

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προτείνει να δοθούν από τις τράπεζες κεφάλαια κίνησης στους επιχειρηματίες,  επιδότηση των εργαζομένων και μηδενισμός ενοικίου σε επιχειρήσεις που βρίσκονται  σε κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο.

 «Κίνδυνος λουκέτου σε χιλιάδες επιχειρήσεις και απολύσεις προσωπικού εάν δε ληφθούν μέτρα»  προειδοποιεί ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου,  πρόεδρος  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Η μείωση του προσωπικού αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για όλους, καθώς ο τζίρος δεν θα είναι ίδιος με πριν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top