Βαδίζοντας προς τα τέλη Απριλίου ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του.
Την ώρα που οι υγειονομικές αρχές της χώρας δίνουν τις πρώτες ελπίδες για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οι φορείς του τουρισμού είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις επιπτώσεις στη βαριά βιομηχανία της χώρας.
Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου
Μετά από ένα δύσκολο Πάσχα, το επόμενο μεγάλο στοίχημα παίζεται στη βαριά βιομηχανία της χώρας, που αναμένεται να είναι και το μεγαλύτερο θύμα του κορωνοϊού. Οι υγειονομικές αρχές τη χώρας δίνουν τις πρώτες ελπίδες για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα υπό προϋποθέσεις.
Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέξουμε το καλοκαίρι-Τι θα γίνει με τον τουρισμό
Με δεδομένο ότι η αθρόα έλευση επισκεπτών από το εξωτερικό θεωρείται επικίνδυνη, λόγω των χαμηλών ποσοστών ανοσίας στη χώρα μας, οι ειδικοί προειδοποιούν για μετακινήσεις υπό αυστηρούς κανόνες και εξονυχιστικούς ελέγχους. Για τους φορείς του κλάδου αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός τουρισμός θα πληγεί βαριά.
Η εγχώρια αγορά φιλοξενίας, πάντως, εκτιμά πως περισσότερα από 3.000 ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν τη φετινή σεζόν, επιδιώκοντας έτσι να περιορίσουν τη ζημιά που θα προκύψει από τις χαμηλές πληρότητες, ενώ δεκάδες ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων μονάδων φέρονται να έχουν βάλει ήδη πωλητήρια στις επιχειρήσεις τους
Η κυβέρνηση για να ενισχύσει τον εισαγόμενο τουρισμό ποντάρει στο «διαβατήριο κορωνοϊου» και τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης. Ωστόσο ο γαλλικός οργανισμός στρατηγικής ανάπτυξης τουρισμού, κάνει δυσοίωνες προβλέψεις, θεωρώντας πως πλειοψηφία των 9 εκατομμυρίων τουριστών , φέτος, δεν θα ταξιδέψουν εκτός της γαλλικής επικράτειας.
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR