Πέτσας: Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιστρεπτέα προκαταβολή  

Τι διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το μέτρο ύψους 1 δισ. ευρώ  

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορούν να ενισχυθούν από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θέσπισε η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε για το συγκεκριμένο μέτρο, υπενθυμίζοντας παράληλα ότι το αρχικό ύψος του πενταετούς προγράμματος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ:

Η Κομισιόν ενέκρινε τη στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων για τον Covid-19

«Το πρώτο έτος, αποτελεί περίοδο χάριτος, χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων. Η αποπληρωμή πραγματοποιείται τα επόμενα τέσσερα έτη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο».

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας τους, αφού «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο μέτρο, μπορούν να  επισκέπτονται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, 10 Απριλίου, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top