Νέο επίδομα 600 ευρώ για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Ο Σταϊκούρας κάλεσε τις τράπεζες να «τρέξουν» στο θέμα των δανείων

Νέο επίδομα, ύψους 600 ευρώ ανά άτομο για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Το επίδομα το προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, o οποίος είπε πως άμεσα θα υπάρξουν και διευκρινήσεις για τους πρωτογενείς και δευτερογενείς ΚΑΔ, ώστε εκτός από τον κύριο Κωδικό Ατομικής Δραστηριότητας η περίμετρος να καταλαμβάνει και τους δευτερεύοντες.

«Πάγωμα» δανείων: Ποιοι δικαιούνται αναστολή πληρωμής δόσεων

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τις τράπεζες να… πατήσουν γκάζι στο θέμα των δανείων και της αναστολής των δόσεων για όσους το δικαιουνται, στο πλαίσιο των μέτρων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, είπε πως εντός του Απριλίου θα εξετασθεί εκ νέου τι θα γίνει με το θέμα της λήξης στις 30 Απριλίου του καθεστώτος προστασίας της α' κατοικίας.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως με το βασικό σενάριο (δηλαδή διάρκεια κρίσης έως τον Ιούνιο), η ύφεση θα είναι στην Ελλάδα προς το 3%, ενώ στην Ευρώπη- όπως προβλέπει και η ΕΚΤ- στο 5%.

Τέλος, σημείωσε πως οι συνολικές παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους υπερβαίνουν τον μισθό, καθώς εκτός από το επίδομα των 800 ευρώ, υπάρχουν η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, η έκπτωση 25% για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και οι κινήσεις από τις τράπεζες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top