Σε «κόκκινο συναγερμό» τα super markets – Ο «κορωνοϊός» αδειάζει τα ράφια!

Τουρισμός και χρηματαγορές οι μεγάλοι χαμένοι από την επιδημία

Σε "κόκκινο" συναγερμό βρίσκονται οι αλυσίδες λιανικού εμπορίου, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων και άλλων ειδών της καθημερινότητας λόγω κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, οι παράγοντες του Τουρισμού μετράνε τις απώλειες στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αλλά διατηρούν την αισιοδοξία τους για το Πάσχα 

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ"

Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και στα super markets, αλλά τα ράφια που αδειάζουν, ξαναγεμίζουν αμέσως. Η ζήτηση για συγκεκριμένα είδη έχει αυξηθεί ως και 50%! 

Κορωνοϊός: Στους 21 οι νεκροί στην Ιταλία - 800 τα κρούσματα 

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ 

Φρενίτιδα αγορών επικρατεί στα παρακάτω είδη: Ζυμαρικά, Ρύζι, Όσπρια, Αλεύρι, Παιδικές τροφές, Γάλα μακράς διάρκειας, Χαρτιά υγείας, Αντισηπτικά μαντηλάκια, Κατεψυγμένα τρόφιμα είναι τα προϊόντα με τα οποία γεμίζουν τα καλάθια.

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Επί του παρόντος οι κεντρικές αποθήκες των super markets μπορούν να ανεφοδιάζουν τα καταστήματα. Ωστόσο, αν ανέβει ο πυρετός των... ραφιών, παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην ομαλή ροή προϊόντων από τους προμηθευτές. 

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο οικονομικό επιτελείο έχουν ξεκινήσει συσκέψεις για την πρώτη εκτίμηση των επιπτώσεων, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού. Αν το κόστος ξεφύγει, θα αναζητηθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Τουρισμός, καθώς πέρα από τις όποιες ακυρώσεις για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και του Πάσχα, το ζητούμενο είναι η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στη θερινή σεζόν από την αναταραχή στις αερομεταφορές. 

ΣΕ ΒΑΘΥ "ΚΟΚΚΙΝΟ" ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η Αθήνα έχει παγιδευθεί στη δίνη που βύθισε τα διεθνή χρηματιστήρια, καταγράφοντας σήμερα απώλειες 6,31%! Έντονη πίεση, μαζί με το ιταλικό, δέχθηκε και το ελληνικό 10ετές ομόλογο, που βρέθηκε ξαφνικά πάνω από το 1,4%, με άνοδο 50% μέσα σε λίγες ημέρες. Αναμφίβολα πρόκειται για μια πρωτοφανή, ίσως και υπερβολική αντίδραση στις διεθνείς αγορές, που έχουν χάσει περί τα 6 τριs. δολάρια μέσα σε ενάμιση μήνα. 

«Βουτιά» του Χρηματιστηρίου Αθηνών λόγω κορωνοϊού


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top