Συμψηφισμός: Οι επιστροφές της εφορίας θα πληρώνουν και άλλα χρέη

Θα πληρώνονται μέχρι και τα πρόστιμα της Τροχαίας

Κέρματα

Και άλλα χρέη, εκτός των φορολογικών υποχρεώσεων, θα πληρώνουν οι επιστροφές της εφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται διάταξη, η οποία θα προβλέπει την επέκταση του αυτόµατου συµψηφισµού οφειλών και απαιτήσεων σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης από φέτος, µε ορίζοντα, όµως, πλήρους εφαρµογής και ανάπτυξης εντός τριών χρόνων. 

Τα μυστικά της νέας ρύθμισης οφειλών σε έως 48 δόσεις

Αυτό σηµαίνει ότι εάν ένας φορολογούµενος έχει βεβαιωµένες οφειλές προς οποιονδήποτε φορέα του Δηµοσίου, η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα συµψηφίζει το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί µε αυτό που οφείλει. Αυτό περιλαμβάνει τις οφειλές σε δήμους (δημοτικά τέλη, ύδρευση), τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τα πρόστιμα προς την Τροχαία.

Εάν προκύπτει µετά τον συµψηφισµό η επιστροφή κάποιου, έστω και πολύ µικρού ποσού, αυτό θα πιστώνεται στον λογαριασµό του.

Η ΑΑΔΕ θα αναλάβει την παρακολούθηση και αυτοµατοποίηση του συµψηφισµού µεταξύ οφειλών - επιστροφών του κάθε οφειλέτη τόσο εντός της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης -όπως σε µεγάλο βαθµό γίνεται σήµερα - όσο και στο σύνολο των δηµοσίων φορέων.

Σε αυτή τη φάση εξαιρούνται από τη διαδικασία του συµψηφισµού οφειλές σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ), αλλά υπάρχει σκέψη στο οικονοµικό επιτελείο να υλοποιηθεί σε µεταγενέστερο στάδιο το µέτρο, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και δεν υπάρχουν νοµικά κωλύµατα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top