Μιχαηλίδου στο Star: Πώς θα δοθεί το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ

Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας

Ποδαρικό με το επίδομα γέννας κάνει το 2020. Το βοήθημα των 2.000 ευρώ θα δοθεί σε δύο δόσεις. Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας αποκλειστικά στο Star και στην Κατερίνα Τσαμούρη αποκαλύπτει τα ακριβή κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι εν δυνάμει δικαιούχοι για να λάβουν το επίδομα.

Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ: Σε ισχύ από Τετάρτη – Οι τελευταίες αλλαγές

«To  εισοδηματικό κριτήριο για ένα ζευγάρι που κάνει το πρώτο του παιδί είναι να έχει μεικτό εισόδημα κάτω από 70.000 ευρώ. Είναι ένα επίδομα που το παιρνουν ολοι οσοι νομιμα και μονιμα διαμενουν στη χωρα μας» τονίζει η υφυπουργός.   

Δόμνα Μιχαηλίδου στο Star: Αλλάζει ο χρόνος χορήγησης των επιδομάτων

ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ 

«Το επίδομα των 2.000 ευρώ θα δοθεί σε δύο  δόσεις. Τα πρώτα 1.000 ευρώ θα δοθούν με την γέννηση του παιδιού, ενώ τα άλλα μισά θα δοθούν σε δεύτερο χρόνο, μετά από έξι  μήνες» διευκρινίζει επίσηςη κυρία Μιχαηλίδου στο Star.  

Το νομοσχέδιο για το επίδομα τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση, ενώ  οι ενδιαφερόμενες μητέρες είναι πλέον έτοιμες να ξεκινήσουν τις αιτήσεις! 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο, είτε μέσω της εφαρμογής του ΟΠΕΚΑ, είτε μέσω του συστήματος Μητρώου Πολιτών. 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ "ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ"

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, η Παιδόπολη "Αγία Βαρβάρα" πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα. Τις έφηβες που φιλοξενούνται εκεί υποδέχθηκε σήμερα η υφυπουργός εργασίας. 

«Ήρθαμε για να συζητήσουμε με τα παιδιά, να παίξουμε, να μαγειρέψουμε.  Σκοπός μας να είμαστε με τα παιδιά και την επόμενη χρονιά και αυτές που θα ακολουθήσουν» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top