Πώς θα μεταθέσετε τις πληρωμές φόρων και τελών του Δεκεμβρίου

Μήνας κοινωνικών και φορολογικών υποχρεώσεων ο τελευταίος μήνας του έτους

Υπολογισμος φόρου

Μήνας αυξημένων κοινωνικών, αλλά και φορολογικών υποχρεώσεων, είναι – διαχρονικά – ο Δεκέμβριος.

O ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, αλλά και τα χριστουγεννιάτικα δώρα πιέζουν έντονα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου, μπορούν να σπάσουν σε έως 12 δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Τέλη κυκλοφορίας: Τι χρειάζεστε για κατάθεση πινακίδων

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου), οι οποίες, ωστόσο, μπορούν να ενταχθούν και στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, με την επιβάρυνση του επιτοκίου 5%.

Όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος των νομικών προσώπων, η αναδρομική εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή προκαταβολής φόρου, με συντελεστή 95% αντί 100%, θα οδηγήσει σε συμψηφισμό των φορολογικών υποχρεώσεων του Δεκεμβρίου.

Αν η επιχείρηση έχει σπεύσει να πληρώσει ήδη τις φορολογικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου, τότε θα κινηθεί η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων με την ΑΑΔΕ να καταβάλλει προσπάθεια για να μην χρειαστεί επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ μέσα στον Δεκέμβριο, μήνα συνωστισμού για τις εφορίας λόγω κατάθεσης πινακίδων, μεταβιβάσεων ακινήτων κλπ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top