Πού κλείνει το φετινό υπερπλεόνασμα και πότε θα δοθεί το μέρισμα

Νέα μείωση φόρων το 2020 φέρνει ο προϋπολογισμός

Παρά τις μειώσεις φόρων και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, ο φετινός Προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα κλείσει με υπερπλεόνασμα και μάλιστα 436 εκατ. ευρώ. 

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός: Υπερπλεόνασμα 436 εκατομμυρίων ευρώ το 2019

Στο οικονομικό επιτελείο κρατούν, όμως, χαμηλά τους τόνους για το ποσό που μπορεί να δοθεί τελικά ως μέρισμα. Εκτιμάται ότι η έκτακτη ενίσχυση δύσκολα θα ξεπεράσει τα 150- 200 εκατ. ευρώ. Σ’αυτήν την περίπτωση τυχεροί θα είναι μάλλον μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Σε κάθε περίπτωση το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. 

Μποναμάς ύψους 400 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα
 

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ 2020

Για το 2020 τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Προϋπολογισμός ενσωματώνει 1,2 δισ ευρώ σε μειώσεις φόρων και ενισχύσεις των οικογενειών, ενώ αφήνει ανοικτό το "παράθυρο" για την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8 με 10%. 

ΝΕΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 

Ο Προϋπολογισμός φέρνει, όμως και παράταση της προστασίας για την κύρια κατοικία, για ακόμα τέσσερις μήνες, δηλαδή ως το τέλος Απριλίου, προκειμένου τα νοικοκυριά να αξιοποιήσουν τις βελτιώσεις στη ρύθμιση. 

Το φορολογικό, που έρχεται στη Βουλή εντός των ημερών, θα κρύβει μερικές ακόμα εκπλήξεις- χωρίς δημοσιονομικό κόστος- και αμέσως μετά σειρά θα πάρει ο "Ηρακλής" για τα "κόκκινα" δάνεια. Και τα τρία νομοσχέδια θα έχουν ψηφιστεί ως τις 20 Δεκεμβρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top