Γενναίες εκπτώσεις φόρου για ανακαίνιση κτιρίων

Τι λέει στο Star o υπουργός Οικονομικών

Σημαντικές ευκαιρίες με εκπτώσεις φόρου δίνει το υπουργείο Οικονομικών για επισκευές και ανακαινίσεις κτιρίων, ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star για πακέτο μέτρων της κυβέρνησης προς αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι ιδιοκτήτες ακίνητων που θα κάνουν εργασίες ανακαίνισης το 2020, το 2021 και το 2022 θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης φόρου τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το 40% των δαπανών θα εκπίπτει από  τον φόρο εισοδήματος,  ενώ το ανώτατο όριο έκπτωσης για κάθε ιδιοκτήτη φθάνει τα 19.200 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στο Star κάνει λόγο για μέτρα τόνωσης της οικοδομής και δίνει διευκρινήσεις για την εφαρμογή τους.

«Το μετρό αυτό όπως και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η αναστολή του ΦΠΑ τονώνουν την οικοδομή και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για να κάνουν τώρα τις ανακαινίσεις που θέλουν να φτιάξουν τα σπίτια τους, να κερδίσουν φόρο, αλλά και παράλληλα να τονωθεί η αγορά κατοικίας.Τον επόμενο χρόνο θα προχωρήσουμε και σε νέα μέτρα ελάφρυνσης στο τομέα της κατοικίας», είπε.

Στο εξής θα πρέπει όλοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί να κόβουν αποδείξεις για να πετύχουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση φόρου. 

Για παράδειγμα, σε δαπάνες 5.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού, οι 3.000 αφορούν εργασίες και τα υπόλοιπα αγορά υλικών. Η έκπτωση θα γίνει στις 3.000ευρώ και θα είναι 1.200 ευρώ για 4 χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top