Ελληνικά κρασιά: Από τα αμπέλια της Βοιωτίας στην αγορά των ΗΠΑ

Ξετρελαμένος με τον ελληνικό οίνο και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ

Ενθουσιασμένος είναι ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιτ με τα ελληνικά κρασιά.  Τα αποθεώνει παγκοσμίως και ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερες εξαγωγές. 

Στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η Άννα Σταματιάδου βρέθηκε στην Κοιλάδα των Μουσών στη Βοιωτία, όπου παράγονται ιστορικές και εκλεκτές ετικέτες.    

«Είναι παιδιά μου, εδώ μεγαλώσαμε με τα αμπέλια. Η Άσκρη, το χωριό μας, βάφτισε, πάντρεψε σπούδασε παιδιά με τα αμπέλια», δηλώνει στην κάμερα του Star o οινοποιός Θανάσης Ζαχαριάς.     

60 χρόνια κοιμάται και ξυπνάει με τα αμπέλια του ο κ. Ζαχαριάς. Με τις συμβουλές του πατέρα του, την πολύτιμη βοήθεια και γνώση των παιδιών και τη στήριξη της συζύγου του κατάφερε τα κρασιά του να σερβίρονται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου ...    

«Συνολικά εξάγουμε σε 15 χώρες. Θέλει συνέπεια, αποφασιστικότητα και πάρα πολύ δουλειά. Πέρα από τα βραβεία που παίρνουμε το μεγαλύτερο βραβείο είναι η αγάπη του κόσμου» προσθέτει.  

Τουρίστες από Ευρώπη και Αμερική φτάνουν εδώ για να απολαύσουν τα κρασιά της Βοιωτίας. Ξεναγούνται στους αμπελώνες και μετά γνωρίζουν τα πρόσωπα και τον μύθο πίσω από τις ετικέτες, όπως και τη σπάνια ποικιλία μούχταρο. 

Τα αρώματα τους γοήτευσαν και τον Αμερικανό πρέσβη Τζεφρι Πάιτ. «Το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο της Ελλάδας απολαμβάνει σήμερα ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην τιμολόγηση στην αμερικανική αγορά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του. Και φυσικά, υπάρχουν και ελληνικά κρασιά με τις ιδιαίτερες ποικιλίες τους, που κερδίζουν την αναγνώριση που αξίζουν. Αναμένω να δω ακόμα περισσότερα ελληνικά προϊόντα διατροφής να φτάσουν στις ΗΠΑ» έγραψε ο πρέσβης των ΗΠΑ.  

Η Χριστίνα Σακελλαρίδη, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) δηλώνει στο Star για τις εξαγωγές κρασιών από την Ελλάδα: «Μεγαλύτερος πελάτης μας είναι η Γερμανία. Δεύτερη είναι η Αμερική, μετά έρχεται η Γαλλία και η Κύπρος. Εκείνο που είναι εντυπωσιακό είναι το ότι κάθε χρόνο έχουμε αύξηση των εξαγωγών».  

Στόχος του κλάδου είναι τα ελληνικά κρασιά να κατακτήσουν τον πλανήτη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top