ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Αιτία "πολέμου" η άρση μονιμότητας στους νέους υπαλλήλους

Απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις – Τι απαντά ο Χατζηδάκης

«Λάθος» και «αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία του Προσωπικού της ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για άρση μονιμότητας στους νέους υπαλλήλους  της επιχείρησης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του το προεδρείο της.  

Καταργείται η μονιμότητα στους νέους υπαλλήλους της ΔΕΗ!

Ο πρόεδρος κι ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης και Α. Καρράς,  αν και επισήμαναν ότι η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ έχει ήδη αρθεί με το δεύτερο μνημόνιο,  εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στον ίδιο εργοδότη που κάνουν την ίδια εργασία και προανήγγειλαν αντιδράσεις, με νομικές ενέργειες και απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Αντιδράσεις προκαλεί και η κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, με τον κ. Χατζηδάκη να υπενθυμίζει ότι το μέτρο είχε θεσπιστεί με νόμο, αν και άφησε ένα «παράθυρο» να εξεταστεί  το ενδεχόμενο μειωμένης χρέωσης για τους εργαζόμενους  μέχρι έναν συγκεκριμένο όγκο ενέργειας  Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε αντίθετος και με τη «βίαιη απολιγνιτοποίηση»  του ενεργειακού συστήματος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, στόχος των ρυθμίσεων για τη ΔΕΗ είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, προκειμένου να αποφεύγονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της, ώστε να γίνει πιο φιλική προς τον καταναλωτή. 

Σχετικά με την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην άρση της μονιμότητας  ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε  «ας αφήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε ότι οι ρυθμίσεις δε θίγουν τους ήδη εργαζόμενους και ότι οι εργασιακές σχέσεις για τους νέους που θα επιλέξουν να εργαστούν στην ΔΕΗ θα διέπονται από την εργατική νομοθεσία της χώρας, που είναι μέλος της Ε.Ε.

Ανέφερε επίσης ότι το μοντέλο στο οποίο βασίζονται οι ρυθμίσεις για την άρση της μονιμότητας και την εθελούσια έξοδο στη ΔΕΗ εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top