Καταργείται η μονιμότητα στους νέους υπαλλήλους της ΔΕΗ!

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο

Η ΔΕΗ γυρίζει σελίδα και ξεφεύγει από το σφικτό εναγκαλισμό του Δημοσίου, καταργώντας τη μονιμότητα στους νέους υπαλλήλους. Το υπουργικό συμβούλιο άναψε πράσινο φως στο νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω - κάτω στην Επιχείρηση, η οποία το καλοκαίρι βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας. Στόχος να κοιτάξει στα μάτια τους ανταγωνιστές της.  

Υπουργικό: Σε ψήφο των απόδημων και ΔΕΗ εστίασε ο Μητσοτάκης

Συγκεκριμένα, όσοι προσλαμβάνονται από εδώ και πέρα στην Επιχείρηση, δεν θα είναι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές θα έχουν τριετή συμβόλαια και αμοιβές αγοράς. 

«Δεν πειράζουμε τους παλιούς εργαζόμενους» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκα και στη διαρροή καλών στελεχών στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ 

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ... ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Για πρώτη φορά, υπάλληλοι της ΔΕΗ θα μπουν στη διαδικασία εθελοντικής μετακίνησης από το  προνομιακό περιβάλλον της Επιχείρησης, στο… «φτωχό» Δημόσιο. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να προστατευθούν κυρίως νέοι εργαζόμενοι σε μονάδες που θα βάλουν "λουκέτο" εν όψει απολιγνιτοποίησης. Επιπλέον, έρχεται εθελούσια έξοδος, άμεσα, για 2.000 εργαζόμενους. 

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, το κόστος θα αποσβεστεί σε 2-3 χρόνια,  με μοντέλο τον ΟΤΕ το 2012- 2014.   

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΗ 

Το σύστημα προμηθειών γίνεται πιο ευέλικτο, ενώ καταργείται και με νόμο η έκπτωση του 75% στο σύνολο του λογαριασμού εργαζομένων- συνταξιούχων ΔΕΗ. Αντί αυτής, θα ισχύει έκπτωση 30% μόνο στις χρεώσεις ρεύματος, όπως δηλαδή στις ανταγωνίστριες εταιρίες. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : "ΘΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΗ"

To νομοσχέδιο έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να "πυροβολεί" τον ΣΥΡΙΖΑ "Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση που απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση" τόνισε ο πρωθυπουργός,. 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 

Επιταχύνοντας το βηματισμό για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος "σπάει" τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου στα τρία  και βάζει πωλητήριο στις Υποδομές και στην Εμπορία. Αντιθέτως, μένουν στο Δημόσιο τα διεθνή έργα, κυρίως οι αγωγοί φυσικού αερίου (IGB, POSEIDON κ.τ.λ.)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top