Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων που θα αποκαλύπτει τις αυθαιρεσίες

Εξάμηνη παράταση για την τακτοποίηση προωθεί η κυβέρνηση

Σχέδιο για τακτοποίηση των αυθαιρέτων προωθεί η κυβέρνηση, θεσπίζοντας την ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου. Οι ιδιοκτήτες θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταχωρούν όλα τα στοιχεία του ακινήτου τους, ενώ ανά πέντε χρόνια θα υφίστανται επανέλεγχο, ώστε να διαπιστώνονται τυχόν παραβάσεις.

ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

H κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει εξάμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προκειμένου να μπουν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε πριν δυο χρόνια και να τακτοποιήσουν τα σπίτια τους. 

Προς παράταση η ρύθμιση για τα αυθαίρετα και νέος μόνιμος μηχανισμός

Παράλληλα προωθείται η ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου από τον προσεχή Μάιο. Μια ηλεκτρονική εφαρμογή  στην οποία οι ιδιοκτήτες θα καλούνται να εντάξουν τα κτίσματα τους, όποτε το επιθυμούν, αλλά με δεδομένο ότι η  περαιτέρω καθυστέρηση στην ένταξη θα συνεπάγεται και τα ανάλογα πρόστιμα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Η  ταυτότητα αυτή θα περιλαμβάνει μια σειρά στοιχείων όπως την οικοδομική άδεια του ακινήτου θεωρημένη από την πολεοδομία,  την αρχιτεκτονική μελέτη το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αλλά και σχέδια των κατόψεων του κτιρίου. 

Τα στοιχεία θα συγκεντρώνει μηχανικός και κάθε πέντε χρόνια θα κάνει ελέγχους στο κτίριο επιώ πληρωμή προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα είναι νόμιμα.

ΓΙΑ ΝΕΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙΚΤΗΤΕΣ

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων διαφωνούν καθώς αφ ενός θα πληρώσουν ένα νέο "χαράτσι" και αφετέρου αμφιβάλλουν για το αδιάβλητο του συστήματος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top