Standard & Poor's: Αναβάθμισε κατά μία μονάδα την ελληνική οικονομία

Σταϊκούρας: «Ακόμη ένα βήμα για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα»

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Ο S&P αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από ΒΒ- στην Β+.  Το οutlook - η προοπτική του αξιόχρεου - χαρακτηρίζεται «θετικό». 

Σημειώνεται πως η S&P δεν είχε προχωρήσει σε αλλαγή της αξιολόγησής της από το καλοκαίρι του 2018. 

Νωρίτερα και εν αναμονή της αναβάθμισης, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατέρριψε νέο ρεκόρ, υποχωρώντας στο 1,20%, από το 1,23% που είχε μειωθεί την Πέμπτη.

Μειώσεις φόρων και ανάπτυξη: Οι πέντε στόχοι του προϋπολογισμού του 2020

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα. Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα. Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της»

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top