Επιστροφή φόρου, μέρισμα και αύξηση επιδομάτων στο τέλος του 2019

Πώς η κυβέρνηση θα μοιράσει το υπερπλεόνασμα

Χρήματα

Με ευχάριστες εκπλήξεις για επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά θα κλείσει το 2019.

Η κυβέρνηση θέλει να μοιράσει το υπερπλεόνασμα, που – σύμφωνα με εκτιμήσεις – θα κινηθεί πάνω από 4,2% του ΑΕΠ), προκειμένου να μη χαθούν τα χρήματα στη «μαύρη τρύπα» του χρέους.

Έτσι, για πρώτη φορά θα δοθεί «κοινωνικό μέρισμα» στις επιχειρήσεις με τη μορφή επιστροφής φόρου από την προκαταβολή, που έχουν καταβάλει μέσα στο τρέχον έτος. Οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν πως το ποσό θα ανέλθει σε 138 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά να είναι πολύ μεγαλύτερο, ξεπερνώντας και τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα μικρό μέρος του υπερπλεονάσματος θα δοθεί για την ενίσχυση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο – όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση – θα καταβληθεί εντός του 2019.

Παράλληλα, αναμένεται να ενισχυθεί το ποσό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που χορηγείται σε χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά με εισοδηματικά κριτήρια.

Η μερίδα του λεόντος, πάντως, θα δοθεί για την καταβολή  καταβολή κοινωνικού μερίσματος σε πολίτες που βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας ή έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Ωστόσο, μεγάλο μέρος των δικαιούχων ήταν και συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει μέρισμα το περασμένο Πάσχα, πριν τις ευρωεκλογές, και αναμένεται να εξαιρεθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top