«Να μπουν και τα βρεφικά ρούχα και παπούτσια στο 13%»

Με επιστολή σε Σταϊκούρα και Γεωργιάδη

Βρεφικά ρούχα παπούτσια

Να συμπεριληφθούν και τα βρεφικά ενδύματα και υποδήματα στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%, όπως θα συμβεί για τα βρεφικά γάλατα, καθίσματα, κρεβάτια κ.α. ζητά η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ).

Με επιστολή του προς προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης, 'Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΣΕΠΕΕ αιρετίζει ως θετικό μέτρο την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει σε χαμηλό καθεστώς ΦΠΑ (13%) τα βρεφικά είδη, προκειμένου να στηρίξει τα νέα ζευγάρια και τις οικογένειες.

Παράλληλα, ζητά στη συγκεκριμένη ρύθμιση να συμπεριληφθούν και τα βρεφικά ενδύματα και υποδήματα για τις ηλικίες 0-5 ετών.

Φοροελαφρύνσεις – ανάσα για νέους γονείς: Πόσα γλιτώνουν με τα νέα μέτρα

«Σε αυτές τις ηλικίες η ανάπτυξη των βρεφών είναι πολύ γρήγορη αναγκάζοντας τους γονείς να πραγματοποιούν συνεχείς αγορές ρούχων και παπουτσιών που επιβαρύνουν δυσανάλογα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, θα αποτελούσε ουσιαστικό στήριγμα στα νέα ζευγάρια να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση του χαμηλού Φ.Π.Α. και τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top