Πόσα χρήματα κερδίζουν οι γονείς από τη μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη

Περιμένουν τις μειωμένες τιμές σαν μάνα εξ ουρανού

Σαν μάνα εξ ουρανού περιμένουν τη μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ οι νέοι γονείς. Τα έξοδα λένε είναι ανυπολόγιστα ενώ όπως θα δείτε και στα παραδείγματα  στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το κέρδος από το νέο μέτρο θα είναι σημαντικό. 

Αν και ο Θανάσης και η σύζυγός του είναι από τα τυχερά ζευγάρια που έχουν βοήθεια και δουλειά για να μεγαλώσουν τα δύο μωράκια τους,  παρόλα αυτά, όπως δηλώνουν στην  κάμερα του Star,  δυσκολεύονται, καθώς η βρεφική λίστα είναι μεγάλη και ακριβή...    

Κρεβατάκια, είδη βρεφικής ανάπτυξης και ηλεκτρικά έιδη, όπως αποστειρωτές είναι κάποια από τα βασικά προϊόντα που έχει ανάγκη το βρέφος.

Μπορεί γιαγιάδες, νονοί και συγγενείς να απαλύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα έξοδα όμως είναι δυσβάσταχτα.  

Πόσα χρήματα κερδίζουμε από τη μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη

Τα παράπονα φαίνεται πως έφτασαν στα αυτιά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, μειώνεται από το 24% στο 13% ο  ΦΠΑ για τα παιδικά καθίσματα και τα βρεφικά είδη. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;   

Αν ο μειωμένος ΦΠΑ ισχύσει και για τα καροτσάκια, τότε αυτό εδώ που κοστίζει 700 ευρώ θα στοιχίζει 640 ευρώ. 60 ευρώ κέρδος,  που δεν είναι και λίγο!  

Μια κούνια που σήμερα κοστίζει 300 ευρώ θα την αγοράζουμε με 273 ευρώ. Παρκοκρέβατα από 60 ευρώ θα τα βρίσκουμε στα 55 ευρώ. Η ενδοεπικοινωνία από 100 ευρώ θα μπαίνει στο ράφι με 91 ευρώ, ενώ για τις πάνες που είναι απαραίτητες καθημερινά,  η νέα τιμή με μειωμένο ΦΠΑ από 44,99 ευρώ θα διαμορφωθεί στα 40,99 ευρώ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στόχος της κυβέρνησης στη λίστα με τον μειωμένο ΦΠΑ να μπουν όσο το δυνατό περισσότερα προϊόντα.

Όπως και να έχει, οι μειώσεις στις τιμές των βρεφικών ειδών, το επίδομα τοκετού των 2. 000 ευρώ και η προσαύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί ίσως φέρει τελικά τον...  πελαργό και σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top