Έρευνα: Ποιοι τουρίστες αφήνουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Πόσα χρήματα ξοδεύουν στη χώρα μας ανάλογα με τη χώρα προέλευσης

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τουρίστες για την Ελλάδα, που μένουν και πόσα ξοδεύουν κατέγραψε η έρευνα του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με τους Αμερικανούς να εμφανίζονται οι πιο ....large στη δαπάνη ανά διανυκτέρευση με  89 ευρώ, ενώ ανά επίσκεψη περισσότερα ξοδεύουν οι Γερμανοί με 614 ευρώ, λόγω μεγάλης διάρκειας παραμονής που είναι κατά μέσο όρο 9 διανυκτερεύσεις. 

«Οι Αμερικανοί αφήνουν ένα πολύ γενναίο φιλοδώρημα, είναι μέσα στην κουλτούρα τους και όντως τους αρέσει ένα πολύ καλό δωμάτιο, αυτή είναι μια πραγματικότητα. Οι Γάλλοι από το Παρίσι είναι αυτοί που μας κλέβουν την καρδιά» δηλώνει στο Star ο Χρήστος Ορλόφ, πρόεδρος των ξενοδόχων και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Σπετσών.     

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ "ΨΗΦΙΖΟΥΝ" ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Από έξι χώρες ήρθε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα το 2018!  Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία (αν και η τελευταία σημειώνει μειωμένη δυναμική).

Με το ...κιάλι πάντως είδαν πέρυσι τις διακοπές πάνω από τους μισούς Έλληνες. Το 51% του πληθυσμού της χώρας από 16 ετών και άνω, δεν πήγε διακοπές το 2018 ούτε για μια εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, καταγράφοντας το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την Κύπρο. 

Πολυτέλεια οι διακοπές μίας εβδομάδας για τον μισό πληθυσμό της χώρας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top