Σαρωτικοί έλεγχοι για αδήλωτη εργασία – Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Στοχευμένο «σαφάρι» από ΕΦΚΑ με εντολή Βούτση

Εργοταξιο

Σαρωτικούς ελέγχους για αδήλωτη εργασία ξεκινά ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης έγγραφο ζήτησε από τον Λάμπρο Σέμπο, ο οποίος εκτελεί προσωρινά χρέη διοικητού ΕΦΚΑ έως την αντικατάστασή του, να στρέψει όλο το δυναμικό των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων σε στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους, όπου εμφανίζεται εντονότερα το φαινόμενο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Στο έγγραφο αναφέρεται ενδεικτικά ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να επικεντρωθούν μεταξύ άλλων, σε ταβέρνες, εστιατόρια, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια καυσίμων, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, λιανικό εμπόριο, καθαριότητα, κατασκευές, φιλοξενία, υπηρεσίες ασφάλειας, επιχειρήσεις φασόν κλπ.

Μάλιστα, από εδώ και στο εξής τα Περιφερειακά Κέντρα Ελέγχων θα πρέπει να καταγράφουν πόσοι έλεγχοι γίνονται και να αποστέλλουν τα αποτελέσματα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ώστε να αξιολογούνται οι παρεμβάσεις και να εμπλουτίζονται με νέα δεδομένα για τον περιορισμό της παραβατικότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top