Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θέατρο σε 350.000 δικαιούχους με voucher

Ποιοι μπορούν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Σκηνή από μπαλέτο

Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις χορηγεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε 350.000 δικαιούχους.

Όσον αφορά τα θέατρα, το πρόγραμμα αφορά τις παραστάσεις της χειμερινής θεατρικής περιόδου 2019-2020, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και παιδικές παραστάσεις.

Δικαιούχοι, οι οποίοι θα λάβουν voucher προς εξαργύρωση, είναι:

-    Ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου κατά το προηγούμενο, της έναρξης του προγράμματος, ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ

-    Ασφαλισμένες που έλαβαν κατά το προηγούμενο, της έναρξης του προγράμματος, ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

-    Ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο, της έναρξης του προγράμματος, ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)

-    Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον 4 μηνών.

Η μοριοδότησή των δικαιούχων στηρίζεται στο δηλωθέν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση και στη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψήφιων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), με τη διαδικασία να αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη Δημόσια Πρόσκληση, όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top