Αυξήσεις "φωτιά" στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ

Ανατροπές φέρνει ο νέος κανονισμός της Visa

Πιστωτική κάρτα visa

Αυξήσεις έως και 100% στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ATM άλλων τραπεζών ενδέχεται να εφαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι για τους χρήστες χρεωστικών καρτών που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. 

Αυτό, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, θα συμβεί ως συνέπεια του νέου κανονισμού της Visa, ο οποίος θα εφαρμοστεί από 1η Ιουλίου και ενδεχομένως να φέρει ανατροπή στην ισχύουσα τιμολόγηση. 

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», από τον Ιούλιο θα πρέπει να επιβάλλονται ενιαίες χρεώσεις σε όλους τους τύπους καρτών που φέρουν το σήμα της Visa, ανεξαρτήτως από την τράπεζα που θα τις έχει εκδώσει. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος της ανάληψης θα διαμορφωθεί σε 2,50 – 3 ευρώ ανά συναλλαγή σε ATM άλλης τράπεζας και θα είναι ενιαίο για όλες τις κάρτες, ελληνικές και ξένες που φέρουν το σήμα της Visa. 

Κάθε τράπεζα θα αποφασίσει ξεχωριστά για το ύψος της επιβάρυνσης, ενώ η ίδια χρέωση θα ισχύει και για τις κάρτες με το σήμα της Mastercard. 

Σήμερα η ανάληψη μετρητών από ATM άλλης τράπεζας, κυμαίνεται από 1,3 – 2,2 ευρώ, ανάλογα το ύψος της, αλλά και την τράπεζα που εξέδωσε την κάρτα που χρησιμοποιείται. 

Πριν από κάθε συναλλαγή το ΑΤΜ θα ενημερώνει τον συναλλασσόμενο για τη χρέωση που θα έχει αν προχωρήσει σε ανάληψη μετρητών, ώστε να γνωρίζει εκ των προτέρων το τελικό κόστος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top