Μπαράζ λουκέτων στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

Το εμπόριο συνεχίζει να στενάζει

To εμπόριο στενάζει στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Τα λουκέτα μπορεί να ειναι λιγότερα απο πέρυσι αλλά και τα μαγαζιά που είναι πλέον ανοικτά, είναι σαφώς  λιγότερα απο κάθε άλλη χρονιά. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι κλείνει το πρώτο βιντεοκλάμπ της Αττικής μετά από 42 χρόνια λειτουργίας και ο ιδιοκτήτης με δάκρυα στα μάτια ξεπουλάει το εμπόρευμά του.  Σημεία των καιρών και σημεία της κρίσης...

Δυστυχώς δεν ειναι το μόνο λουκέτο.  Χιλιάδες μικρά εμπορικά καταστήματα ψυχορραγούν στις γειτονιές. Οι ιδιοκτήτες μειώνουν τα έξοδα,  διώχνουν προσωπικό και αγωνίζονται να μείνουν ανοικτοί. 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ" !

Ο ιδιοκτήτης κομμωτηρίου Μάνος Πολυχρονίδης δηλώνει ότι  το 50% του προσωπικού το απέλυσε πέρυσι και έμειναν τρία άτομα. «Στην ανάγκη θα μείνω και μόνος» τονίζει. 
   
Τον περασμένο μήνα άνοιξαν πάνω απο 2.900 επιχειρήσεις στην Αττική, κατά 100 λιγότερες απο πέρυσι ενώ έκλεισαν περίπου 1.500.   Λιγότερες απο πέρυσι,  αλλά δυστυχώς τα λουκέτα δεν έχουν αφήσει ακόμα πολλές ανοικτές. 

Τι φταίει και βλέπουμε τα λουκέτα ειδικά στις γειτονιές να αυξάνονται; 

Ο Πρόεδρος των Εμπόρων Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης, δηλώνει:  «Ο κόσμος στρέφεται στα μεγάλα καταστήματα, όχι στα μικρά της γειτονιάς τα οποία δυστυχώς μαραίνονται και σβήνουν». .

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top