Πάνω από 10 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο!

Τσακαλώτος: Eπιβεβαιώνει ότι έκλεισε στo 3,6 % το ομόλογο

Διάγραμμα οθόνης κομπιούτερ σε Χρηματιστήριο

Ανάρπαστο έγινε το ελληνικό πενταετές ομόλογο, το πρώτο -μετά από εννέα χρόνια- ομόλογο που εκδίδει η Ελλάδα εκτός μνημονίων.

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ, κάτι που συνέβαλε στο να κλείσει το επιτόκιο λίγο πάνω από τον στόχο του 3,5% που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομομικών.

Τελικά, η Ελλάδα δανείστηκε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,6%.

Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι επενδυτικές τράπεζες Βank of America  Meryll Lynch, Goldman Sachs International Bank, HSBC, P. Morgan Morgan Stanley και Societe General CIB, οι οποίες θα λάβουν προμήθεια 0,125% επί της συνολικής ονομαστικής αξίας του ποσού της έκδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση για πενταετές ομόλογο στην Κύπρο είναι 0,79%, στη Βουλγαρία 0,10%, στην Πορτογαλία 0,48%, στην Ιταλία 1,56%, στη Γερμανία -0,33% (αρνητικό, δηλαδή πληρώνει λιγότερα απ’ όσα δανείστηκε) και στην Ισπανία 0,22%.

Ευ. Τσακαλώτος: Eπιβεβαιώνει ότι έκλεισε στo 3,6 % το ομόλογο

«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιβεβαιώνοντας ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου έκλεισε με επιτόκιο 3,45% και απόδοση 3,6%, από την οποία προσελκύστηκαν προσφορές άνω των 10 δισ. ευρώ και το δημόσιο άντλησε 2,5 δις. ευρώ.
 
 Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε θετικό ότι μειώθηκαν τα hedge funds και αυξήθηκαν οι «πραγματικοί» μεσοπρόθεσμοι επενδυτές.Σε λίγη ώρα θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις ο ίδιος στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top