Folli Follie: Μπαίνει σε καθεστώς προστασίας ή πτωχεύει – Αύριο η απόφαση

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής

Κατάστημα Folli Follie

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Πρωτοδικείο της Αθήνας το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της εταιρίας Folli Follie στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε από την εταιρία. 

Οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας υποστήριξαν ότι, εάν στην εταιρία δεν δοθεί προστασία, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

«Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρίας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική. Μάλιστα στον πρόεδρο υπηρεσίας παραδόθηκε έγγραφη παραίτηση του Τζώρτη Κουτσολιούτσου και αποδοχή εξαίρεσης των τραπεζών από την δικαστική προστασία. 

Υπέρ του να γινει δεκτό το αίτημα τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και ομολογιούχοι. Κατά τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. 

Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περι δεδικασμένου.

Η απόφαση αναμένεται αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Σήμερα συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρίας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εταιρίας, ύψους περίπου 2,5 εκατομυρίων ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top