ΑΑΔΕ: Κατασχέσεις με ένα πάτημα κουμπιού σε τέσσερα εκατ. νοικοκυριά!

Έξι εκατ. κατασχέσεις έγιναν μέσα σε τέσσερα χρόνια

Η εφορία μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο, θα μπορεί να εξαπολύει κατασχέσεις σε 4 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, με το πάτημα ενός κουμπιού, σε μια απολύτως αυτοματοποιημένη διαδικασία. 

Ένα "βουνό" χρεών 182 δισ ευρώ κρατά αυτή τη στιγμνή  παγιδευμένα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και μπλοκάρει τη μηχανή της οικονομίας. 
Ποιά είναι η απάντηση του Κράτους; Κατασχέσεις και πάλι κατασχέσεις, ανατροφοδοτώντας το φαύλο κύκλο της ασφυξίας στην αγορά. 

ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΕΤΗ! 

Μέσα σε τέσσερα  χρόνια οι κατασχέσεις υπερδιπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τα έξι  εκατομμύρια, ενώ τα ηλεκτρονικά ραβασάκια δεν κάνουν διακρίσεις σε μικρές και μεγαλύτερες οφειλές. 

ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 

Κι ενώ το Κράτος χρωστάει πάνω από 2 δισ ευρώ, τσακίζει την αγορά με κατασχέσεις, πλήττοντας κυρίως τις επιχειρήσεις, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν πόρους ακόμα και τους μισθούς των εργαζομένων τους. 

"ΣΩΣΙΒΙΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 

Το υπουργείο Οικονομικών έχει, πάντως, κάθε λόγο να κλείνει τα αυτιά στις εκκλήσεις της αγοράς για χαλάρωση της "θηλιάς"
Το 2017, οι εισπράξεις από ρυθμίσεις και κατασχέσεις ξεπέρασαν κατά 1 δισ τις αρχικές εκτιμήσεις.

ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ

Η Κυβέρνηση ζητάει από τους δανειστές να ανάψουν πράσινο φως στην επέκταση των 120 δόσεων και σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες. Παράλληλα εξετάζεται η ταχύτερη αποδέσμευση λογαριασμών από κατασχέσεις. Από αυτές τις δύο κινήσεις εξαρτάται η επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top