Βρήκαν «γιάφκα» με bitcoin στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Πλούτιζαν με «μαύρο» χρήμα με το ρεύμα που πλήρωνε το Δημόσιο

Εξόρυξη bitcoin

Μια απίστευτη - κι όμως ελληνική - ιστορία με παράνομο μηχανισμό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στα υπόγεια του ΚΕΕΠΛΝΟ έφερε στο προσκήνιο ο Γιώργος Αμυράς.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Ποταμιού με ερώτησή του στη Βουλή έφερε στη δημοσιότητα την ιστορία εντοπισμού οργανωμένου στησίματος μηχανισμού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (bitcoin) στα υπόγεια εργαστήρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) στη Βάρη.

Όπως τονίζει ο κ. Αμυράς, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η εταιρεία που εκτελεί ηλεκτρικές και μηχανολογικές εργασίες στο εργαστήριο στη Βάρη, εντόπισε παράνομα μηχανήματα εξόρυξης (το – λεγόμενο – mining) bitcoin στο υπόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα μηχανήματα εξόρυξης είχαν συνδεθεί με το ρεύμα του κτιρίου και δούλευαν ακατάπαυστα. Έτσι, οι θρασύτατοι δράστες και πλούτιζαν και χρεώναν στο Δημόσιο τον λογαριασμό.

Για να έχει κανείς εικόνα του ρεύματος που απαιτείται, σημειώνεται πως μία συναλλαγή του bitcoin, η οποία δημιουργείται από υπολογιστές με σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις, καταναλώνει ρεύμα όσο ένα νοικοκυριό σε ένα μήνα!

Η δράση της «γιάφκας» των bitcoin, η οποία αποτελείτο από δύο υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, πιθανόν να μην είχε αποκαλυφθεί, εάν δεν ήταν η έντονη υπερθέρμανση του υπογείου λόγω των επίμαχων μηχανημάτων, ο επίμονος θόρυβος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς του Κεντρικού Εργαστηρίου!

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι, όπως αναφέρει ο κ. Αμυράς, ότι αμέσως μετά την καταγγελία για τον εντοπισμό αυτής της παράνομης δραστηριότητας, τα μηχανήματα εξαφανίστηκαν και οι δύο υπάλληλοι κλήθηκαν από τη Διοίκηση μόνο για εξηγήσεις . Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας εκ των δύο να μετατεθεί στην κεντρική υπηρεσία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με αναβάθμισή του σε θέση αναπληρωτή υπεύθυνου διαχείρισης και διανομής έντυπου υλικού!

Ο κ. Αμυράς, στην ερώτησή του, ζητά την άμεση διερεύνηση αυτού του πρωτοφανούς περιστατικού αλλά και τον υπολογισμό του ποσού που έχει χρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top