Στοπ στους λογαριασμούς-μαμούθ στα κινητά: Αυτόματη φραγή στα 150 ευρώ

Ο καταναλωτής θα μπορεί, ωστόσο, να ζητήσει να μην ισχύσει

Φρένο στους υπέρογκους λογαριασμούς στα κινητά τηλέφωνα, πολλές φορές εν αγνοία των καταναλωτών, φιλοδοξεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ανάμεσα στις μεγάλες αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα είναι και η αυτόματη φραγή όταν ο λογαριασμός φτάσει τα 150 ευρώ. 

Θες να αλλάξεις πάροχο χωρίς να πληρώσεις πρόστιμο; Μπορείς!
 
Δηλαδή, όταν ο λογαριασμός για τον τρέχοντα μήνα θα φτάσει αυτό το όριο, αυτομάτως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα απαγορεύουν τις κλήσεις, τα μηνύματα και τη χρήση δεδομένων στους χρήστες, ενημερώνοντάς τους σχετικά.

Ο χρήστης θα μπορεί στη συνέχεια, κατόπιν επικοινωνίας, την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, να ζητήσει να αρθεί η φραγή για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνό του.

Εξάλλου, οι καταναλωτές θα μπορούν, όπως πάντα, να καθορίσουν δικό τους όριο για φραγή κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων, ενώ μπορούν να αιτηθούν εκ των προτέρων να εξαιρεθούν από την προστασία αυτή, δηλαδή την αυτόματη φραγή όταν ο λογαριασμός ξεπεράσει τα 150 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες από καταναλωτές για υπέρογκες χρεώσεις από άγνοια ή λόγω απάτης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top