Το κόλπο με τις βίλες - χρυσωρυχεία: Τις δηλώνουν "κενές" και θησαυρίζουν

Νοικιάζονται για χιλιάδες ευρώ τη μέρα αλλά δε δηλώνονται στην εφορία

Ειδική Ομάδα Δράσης εφοριακών έχει αναλάβει τον έλεγχο των βιλών πολυτελείας στα ελληνικά νησιά αλλά και τα ειδικά sites στα οποία διαφημίζονται.

Στην τσιμπίδα τους πιάστηκαν ιδιοκτήτες πολυτελών σπιτιών που νοικιάζονται για χιλιάδες ευρώ τη μέρα όμως δεν δηλώνονται στην εφορία.

Στόχος είναι να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής με διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων (Ε2) καθώς οι ιδιοκτήτες τους εφαρμόζουν το εξής κόλπο: Τις δηλώνουν «κενές» στην εφορία και θησαυρίζουν.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ, ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Φολέγανδρος

Ελέγχθηκε πολυτελής κατοικία, που έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς και σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα. Από την 4μελή οικογένεια Γερμανών, που είχαν νοικιάσει τη βίλα για 11 ημέρες, ζητήθηκαν τα σχετικά παραστατικά και αποκαλύφθηκε ότι το ποσό (17.000 ευρώ) είχε κατατεθεί σε λογαριασμό γερμανικής τράπεζας. Από τη διασταύρωση με τις φορολογικές δηλώσεις προέκυψε ότι η μια εκ των ιδιοκτητών δεν δήλωσε ποτέ εισόδημα από το ακίνητο (εκτιμάται ότι ενοικιάζεται με αυτόν τον τρόπο για τουλάχιστον 3 χρόνια). Το ακίνητο δεν μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις περί Airbnb γιατί παρέχει και άλλες υπηρεσίες πλην κλινοσκεπασμάτων κι αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες έπρεπε να κάνουν έναρξη εργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε γνωστό πως διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, υποβλήθηκαν μισθωτήρια εκ των υστέρων αλλά ανακριβή (διαφορετικές ημερομηνίες). Η επόμενη κίνηση είναι το άνοιγμα του λογαριασμού (διοικητική συνδρομή).

Μύκονος

Ερευνώνται τουλάχιστον 2 περιπτώσεις υπερπολυτελών κατοικιών, που χρησιμοποιούνται από ξένες προσωπικότητες και αστέρες του Hollywood. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι "παίζουν" ποσά ως και 300.000 ευρώ ανά σεζόν. 

Ήδη εντοπίστηκε περίπτωση βίλας που ενοικιαζόταν για 3.000 ευρώ/ημέρα, χωρίς παραστατικά .

Σαντορίνη

Στην "τσιμπίδα" 4 περιπτώσεις πολυτελών κατοικιών, που νοικιάζονται με "μαύρα". Οι τιμές κυμαίνονται από 1.500 ως 7.000 ευρώ/ημέρα, ανάλογα την περιοχή. Στο στόχαστρο βίλες στην Οία, που είναι χτισμένες πάνω στο κύμα. 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top