Επιχείρηση "Τρίαινα" στη Μύκονο

Στήνουν καρτέρι οι ελεγκτές για τις ημερήσιες εισπράξεις στα καταστήματα

Μύκονος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στη Μύκονο η επιχείρηση «Τρίαινα» της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της οποίας ελεγκτές στήνουν καρτέρι σε επιχειρηματίες και ελέγχουν τις εισπράξεις που έχουν χτυπήσει στις ταμειακές μηχανές τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της επιχείρησης «Τρίαινα» οι ελεγκτές παραμένουν στην επιχείρηση μέχρι να κλείσει το ταμείο προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό την δική τους παρακολούθηση. Τις ημερήσιες εισπράξεις  τις οποίες έχουν «επιβλέψει» τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές ο έλεγχος περνά στην επόμενη φάση όπου καραδοκούν υψηλότερα πρόστιμα.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ίδιες οι ταμειακές μηχανές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι «πειραγμένες». Επίσης, η διαπίστωση ύπαρξης οφειλών εκτός ρύθμισης ενεργοποιεί τις ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να προχωρήσει σε κατάσχεση όσων χρημάτων ή επιταγών βρεθούν στο Ταμείο.  Για τη διευκόλυνση των ελεγκτών στη συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχει και δικαστικός επιμελητής που τους συνοδεύει.

Την Κυριακή εντοπίστηκε  στον Ορνό επιχείρηση με «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή, ενώ σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο κατασχέθηκαν οι εισπράξεις λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία. Σε ανάλογη περίπτωση ελέγχου στο γνωστό κέντρο Nammos, όπου διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία μη ρυθμισμένες ύψους 4 εκατ. ευρώ η εταιρία έσπευσε να τις αποπληρώσει άμεσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top