«Καίνε» τους πυρόπληκτους ξανά - Πληρώνουν για να πάρουν ρεύμα!

Τους ζητούν χρήματα για "μαϊμού" ενεργειακά πιστοποιητικά

Κέρδος απο τους πυρόπληκτους προσπαθούν να βγάλουν επιτήδειοι,  οι οποίοι προκειμένου να τους συνδέσουν το ρεύμα ζητούν  δήθεν πιστοποιητικά και αμοιβή εργασίας! Την ίδια ώρα επικρατεί μπάχαλο, καθώς ακόμα πολλοί δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο. 

Δε φτάνει που το σπίτι του κυρίου Ιορδάνη υπέστη ζημιές απο την πυρκαγιά, τώρα για να συνδεθεί με το ρεύμα αναγκάζεται να πληρώσει.

«Μου κάηκε το καλώδιο απο εκεί έως  εδώ. Μου το άλλαξε ο ηλεκτρολόγος,  μου πήρε 150 ευρώ με την εργασία και μου λένε απο το ρόλοι μέχρι μέσα ειναι δικά σου. Για τα οποία μου λένε “φέρε τιμολόγιο να δούμε ποτέ θα πληρωθείς”».

«Ο κόσμος θα πρέπει να έρθει να δηλώσει τι πρόβλημα εχει και απο εκεί και πέρα δεν πληρώνει κάτι. Αν το πρόβλημα ειναι πάνω απο τέσσερα μέτρα το καλώδιο είναι  χαλασμένο. Εκεί πληρώνει» δηλώνει εργολήπτης ηλεκτρολόγος στο Star, που παραδέχεται πάντως ότι τελικά δεν ισχύει ότι «δεν πληρώνει τίποτα» . 

Σύμφωνα με τον  ΔΕΔΔΗΕ,   τελικά καλύπτονται μόνο μικροεπισκευές. Αν ξεπεράσουν κάποια όρια οι ζημιές, οι καταναλωτές πληρώνουν  και θα πάρουν τα λεφτά απο τις αποζημιώσεις που... ΘΑ πιστωθούν. Κάτι αδύνατον για τη Ζαμπέτα Παπαδοπούλου που   έχασε σχεδόν τα πάντα στην πυρκαγιά και δηλώνει στο Star:    

«Η πυρόπληκτη μητέρα μου έχει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. Ο  γερανός λειτουργεί για να ανεβάζει και κατεβάζει το κρεβάτι χρειάζεται ρεύμα. Χρήματα δεν υπάρχουν όπως  καταλαβαίνετε,  όταν έχουν γίνει τέτοιες καταστροφές».

ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ "ΜΑΪΜΟΥ" ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΗΤΙΚΑ

Την ίδια ώρα το θράσος δεν εχει όριο. Κάποιοι βρίσκουν προσπαθούν να βγάλουν λεφτά πάνω στην τραγωδία. 

«Ζητάνε ενεργειακό πιστοποιητικό. Η  εργασία μέσα στο σπίτι μαζί με τα υλικά για να μου φέρουν το ρεύμα απο την κολώνα μέσα στο σπίτι ειναι γύρω στα 250 ευρώ και 80 ευρώ το ενεργειακό πιστοποιητικό. Δεν έχω να τα δώσω. Παίρνω μια σύνταξη 490 ευρώ» τονίζει η Αθανασία Οκταπόδη.   

Η ομοσπονδία των ηλεκτρολόγων πάντως υποστηρίζει ότι αυτοί που ζητούν λεφτά από πυρόπληκτους δεν είναι μέλη της. 

Αν κάποιος πυρόπληκτος επιβαρυνθεί με κάποια δαπάνη για την επανασύνδεση του ρεύματος, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ  θα πρέπει να κρατήσει τα τιμολόγια και να τα προσκομίσει στο ειδικό κοντέινερ που εχει στηθεί στο Μάτι. 

11 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Πολλοί καταναλωτές όμως  δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βγάλουν άκρη.  «Είμαστε  11 μέρες στο Νέο Βουτζά χωρίς ρεύμα  και δεν μας δινει μια απάντηση η ΔΕΔΔΗΕ για τον αν  υπάρχει διαδικασία και πότε θα έχουμε ρεύμα. Είμαστε στα σκοτάδια. Η ΔΕΔΔΗΕ έχει χάσει τη μπάλα εντελώς» δηλώνει κάτοικος του Νέου Βουτζά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top