Στον εισαγγελέα οι συνταξιούχοι για παρακρατήσεις σε συντάξεις χηρείας

Με άδεια χέρια πολλοί συνταξιούχοι που περίμεναν τα αναδρομικά

Συνταξιούχοι σε γκισέ

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών διότι, όπως αναφέρει, εμπαίζονται για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, από τον Νοέμβρη του 2017 με τον νόμο 4501/17 δεν έχουν επιστραφεί ακόμα οι παράνομες παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ στους χήρους, χήρες και ανήλικα τέκνα, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της σύνταξης του θανόντα.

Όπως αναφέρει σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο: 

"Τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην πληρωμή των παρανόμως παρακρατηθέντων αναδρομικών της μηνιαίας εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης σε χήρες, χήρους και κληρονόμους συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει ", ζητάει να πληροφορηθεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αρμόδιοι φορείς, σε εγκύκλιο που εκδόθηκε (Σ60/3/60880/2018, ημ. 12.1.2018), παραδέχονται ότι όπου υπάρχει διάδοχος στη σύνταξη του θανόντα δεν χρειάζεται αίτηση για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Και αντίστοιχα, όπου υπάρχουν κληρονόμοι, θα πρέπει να υπάρξει αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κι όμως, τρεις μήνες μετά, μάταια οι δικαιούχοι περιμένουν τα χρήματά τους...

Δεν καταβλήθηκαν σήμερα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς δικαιούχους καθώς έφυγαν απο τα ΑΤΜ ή τα γκισέ των τραπεζών με άδεια χέρια.

Πολλοί συνταξιούχοι σήμερα το πρωί όταν προσήλθαν στις τράπεζες προκειμένου να εισπράξουν τα αναδρομικά τα οποία ανακοίνωσε ότι θα δώσει το υπουργείο Εργασίας σε περίπου 200.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, δεν βρήκαν ούτε ευρώ απο τα αναδρομικά!  

Σε αυτούς  δεν είχε πιστωθεί το ποσό το οποίο προέβλεπε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. 

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταβολή στους δικαιούχους να ολοκληρωθεί έως αύριο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top