Στην ουρά 5 χρόνια για μια σύνταξη πείνας χιλιάδες συνταξιούχοι!

Μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και νέες μειώσεις στις συντάξεις μέχρι 450 ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες  που έχουν υποβάλλει αίτηση για σύνταξη, αφού παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι θα μειωθεί ο χρόνος έκδοσης, αυτή τη στιγμή η αναμονή φτάνει έως και 5 χρόνια για να βγει μία επικουρική σύνταξη και έως 2 χρόνια για μία κύρια.

 «Περιμένουν να πεθάνουμε για να την πάρουμε μετά θάνατον. Έχω δύο ταμεία επικουρικά,  από το ένα πάρει τη σύνταξη μετά από 6 χρόνια και για το άλλο περιμένω. Μου λένε ότι έχουμε στείλει από τον ΕΦΚΑ να μας απαντήσουν από το 2015 και ακόμα απάντηση δεν έχουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά συνταξιούχος στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παναγοπούλου.   

Υπάρχουν όμως και ακραίες περιπτώσεις:  «Έχω βγει από 31 Δεκεμβρίου του 2013 σε σύνταξη και από το επικουρικό μου είπαν τώρα που ρώτησα ότι θα το πάρω μετά τα μέσα του 2019! Τα καθυστέρησε το Γενικό Λογιστήριο, η τάδε υπηρεσία, δεν είχαν τον αλγόριθμο κλπ»! 

ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 220.000  αιτήσεις για σύνταξη και εφάπαξ.  Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έστειλε εξώδικο στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Τάσο Πετρόπουλο προειδοποιώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι θα κάνει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αφού οι ασφαλισμένοι μέχρι να βγει η σύνταξή τους δεν έχουν πια ούτε τα προς το ζην

 ΕΩΣ ΚΑΙ 450 ΕΥΡΩ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σοκ όμως προκαλούν τα στοιχεία που παραθέτει η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ για το ύψος των συντάξεων. Ο  νόμος Κατρούγκαλου βγάζει μειωμένες συντάξεις ακόμα και κατά 450 ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού!

«Όσα περισσότερα έτη ασφάλισης έχεις και όσο υψηλότερες αποδοχές,  τόσο είναι μεγαλύτερη η περικοπή» δηλώνει στο Star o Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ .  

"ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ"

Η υπουργός Εργασίας πάντως έσπευσε να καθησυχάσει τους συνταξιούχους προκαλώντας ωστόσο μεγαλύτερη ανησυχία. «Δεν υπάρχουν θέματα να πέσουν οι συντάξεις κάτω από 300 ευρώ. Έχουμε διασφαλίσει την εθνική σύνταξη που με το νέο σύστημα θα είναι στα 384 ευρώ,  κανείς δεν μπορεί μόνο με αυτό το ποσό της σύνταξης» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top