Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος σύμφωνα με έρευνα

Ο τουρισμός στις πρώτες θέσεις- Ποια είναι οι άλλοι τομείς με νέες θέσεις εργασίας

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος στη χώρα μας οπού οι νέοι βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά χαρτογράφησε γνωστή εταιρία διαχείρισης ανθρωπινού δυναμικού.Στις πρώτες θέσεις τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό.

 

 "Εγώ μεγάλωσα στην  Κεφαλονιά. Από  μικρή ήθελα να ασχοληθώ με την θάλασσα,  σπούδασα νομικά και τα συνδύασα με την ναυτιλία και ιδιαίτερα την τουριστική ναυτιλία και τα κατάφερα. Άλλωστε ο τουρισμός ειναι πόλος έλξης για κάθε νέο που του δινει τη δυνατότητα να γνωρίσει νέους ανθρώπους και άλλη κουλτούρα" δηλώνει εργαζόμενη στον τομέα της ναυτιλίας και του τουρισμού. 

Η περίπτωσή της δεν ειναι η μόνη. Στα τουριστικά επαγγέλματα οι νέοι άνθρωποι δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ. Εκεί πλέον λόγω της «έκρηξης»  των αφίξεων οι ευκαιρίες ειναι περισσότερες.

Ο θαλάσσιος τουρισμός προσελκύει όλο και περισσότερους νέους που ενδιαφέρονται για δουλειά και αυτό αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με έκθεση της Manpower για τα επαγγέλματα  στα οποία δημιουργούνται πιο εύκολα θέσεις εργασίας βλέπουμε στις πρώτες θέσεις : Ηλεκτρισμός - Φυσικό Αέριο - Ύδρευση με ποσοστό 22%, Μεταφορές – Εμπόριο-  Επικοινωνίες 16% και Τουρισμός 12%.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top